Η Περσεφόνη


Η θεά Δήμητρα είχε μια όμορφη κόρη που την έλεγαν Περσεφόνη. Ο πατέρας της Περσεφόνης ήταν ο ίδιος ο μεγαλοδύναμος Δίας. Ο Δίας αποφάσισε να την παντρέψει με τον Άδη. Μια μέρα ενώ μάζευε λουλούδια στο δάσος, ο Άδης την πήρε στον κάτω κόσμο.
   Η Δήμητρα πήγε παντού ψάχνοντας για την αγαπημένη της κόρη. Δεν μπορούσε να την βρει πουθενά. Με πόνο και δάκρυα στα μάτια της ικέτεψε τον θεό Ήλιο να της πει τι συνέβηκε στην κόρη της. Ο θεός Ήλιος της είπε πως ο Δίας έδωσε την Περσεφόνη στον Άδη για γυναίκα του.
   Η Δήμητρα θύμωσε πολύ με την απόφαση του Δία. Έφυγε από τον Όλυμπο και μεταμορφώθηκε σε κανονική θνητή γυναίκα. Ντυμένη στα μαύρα περπατούσε ανάμεσα στους ανθρώπους κλαίγοντας για την κόρη της. Γι' αυτό τίποτε δεν φύτρωνε στην γή. Άνθρωποι και ζώα λιμοκτονούσαν και σιγά-σιγά πέθαιναν. Η Δήμητρα είχε εγκαταλείψει τις ευθύνες της σαν θεά της γεωργίας.
   Ο Δίας κοιτούσε από τον Όλυμπο. Δεν ήθελε να εξαφανιστεί η ζωή από την γη. Έστειλε την θεά Ίριδα να της πει να επιστρέψει στον Όλυμπο. Η Δήμητρα αρνήθηκε το αίτημά του. Ο Δίας έστειλε άλλους θεούς να την παρακαλέσουν να επιστρέψει. Η απάντησή της ήταν πως θα γυρίσει μόνο αν ο Άδης επιστρέψει την κόρη της πίσω σ' αυτήν. Ο Δίας δεν είχε άλλες λύσεις. Μίλησε με τον Άδη που συμφώνησε να αφήσει την Περσεφόνη να γυρίσει στη μητέρα της για ένα διάστημα του χρόνου.
  Από τότε, τα δύο τρίτα του χρόνου η Περσεφόνη ζει με την Δήμητρα. Αυτός είναι ο χρόνος στη γη, που όλα μεγαλώνουν. Τα δέντρα και τα φυτά είναι πράσινα και παράγουν τα αγαθά τους. Αυτές είναι οι εποχές της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινόπωρου. Τον υπόλοιπο χρόνο η Περσεφόνη επιστρέφει στον κάτω κόσμο να ζήσει με τον άντρα της και η Δήμητρα, ξανά λυπημένη, κάνει την γη άκαρπη. Αυτή είναι η εποχή του Χειμώνα. Με αυτό το μύθο οι αρχαίοι Έλληνες εξήγησαν τον κύκλο των εποχών

3 σχόλια:

  1. Π-η-λουτων = ΓΗ από τη λέξη πηλός
    Μόνο στη γη πρέπει να υπάρχει πηλός από όλα τα ουράνια σώματα

    Περσεφόνη από το (Persuit = Επιδίωξη) Περσεύω = επιδιώκω..

    Η καημενη η περσεφόνη (σελήνη) περιφερόταν στο διάστημα αδέσποτη και την άρπαξε ο πλανήτης Πλούτωνας (ΓΗ) και εκτωτε είνε δέσμια (δορυφόρος) του

    "...Ο Θεός του Άδη* δεν είχε άλλη επιλογή απ’ το να υπακούσει, αλλά πρώτα έδωσε στην Περσεφόνη να φάει ένα ρόδι. Ο Πλούτωνας γνώριζε ότι αν η κοπέλα κατανάλωνε τροφή στον *Κάτω Κόσμο, θα δενόταν μαζί του και δεν θα μπορούσε να φύγει.
    *Άδης = η ΓΗ δι'αυτό πμωρούμε και άδωμε αλλά και το σώμα του ανθρώπου είναι ένας μικρός άδης (δημιουργία) και έχει αδένες που δημιουργούν

    Οι Αρκ-άδες* "λέει" είναι Προ-σεληνοι = (πριν η σελήνη πάρη την τελική τροχιά γύρω από τη ΓΗ
    *Αρκάδες από την ΑΡΚΑ (ark)
    Αρκα του Δια = Αρκαδία
    *Κάτω κόσμος = Πάλη η Γη γιατί ο απάνω είναι ο αστερόεντας Ουρανός
    Δήμητρα και Δημήτρης (ουδέτερο χωρίς φύλλο) είνε ο Ήλιος που εξέφυγε της πρωσοχής του η *μικρή, και την Άρπαξε ο Πλούτων
    Μικρή η' Μίνι,
    Aαπό το Μίνι εχομαι ΜΗΝ (μήνας) και Moon και Month, Οπωσδήποτε όμως η Μικρή, πρέπει να έχει σχέση με τις κοπέλες διο τί, αμφωτέρων ο κύκλος είναι 28 ημέρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά ο μύθος είναι ότι ο Άδης την ερωτεύτηκε, και όταν εκείνη έσκυψε να μαζεψει ένα λουλούδι, την πήρε στον κάτω κόσμο και της έδωσε να φάει το ρόδι. Και αφού ο Δίας είδε την θλίψη της την λυπήθηκε και της πρότεινε την συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NAI την αιχμαλωτίζει ο ΆΔΗΣ και έκτοτε εγεινε δορυφόρος τού Άδου η Περσεφόνη μας,
    Άδης = Δημιουργεία που συνεχώς δημιουργεί, = η ΓΗ, ενώ ο Άρης και η αφροδίτη δεν έχουν ζωή, δεν δημιουργούν
    Και ο Άνθρωπος είναι μια επί μέρους δημιουργεία που έχει αδένες και συνεχώς δημιουργούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή